Начало

Елда (Гречка)

Дата на публикация: 2018-03-17 05:57

Алкализиращ бульон от минерали може да се приготви лесно като картофи, целина, магданоз, зелен фасул, тиквички, листа от червено цвекло, зеле, лук и водорасли се сложат в тенджера с вода и се оставят да къкрят от един до два часа, след което се взима само течността. Това е чудесна богата на минерали течност и може да се използва за сезонно прочистване на организма. Други алкализиращи източници от храни включват течен хлорофил, прахообразни зелени хранителни добавки, които могат да се добавят към пюрета, супи или в топла вода, както и високо алкализиращата паста от сливите умебоши, приготвена от тези често използвани в японската кухня кисели сливи.

Здравословно хранене: Най-добрата диета | Наръчник

В миналото, поради хранителната се стойност елдата е била основно храна на по-бедните слоеве. Днес тя е популярна най-вече с благоприятното си въздействие, включително е като диетична храна за редуциране на теглото.

Елда – безценна храна | Топ 20 ползи и рецепти

Ако смятате, че не можете да се справите сами с избирането на подходящи хранения за постигане на желани резултати, поръчвайте своя индивидуален хранителен режим тук.

Всички рецепти с елда на едно място | Az

Рецепта : в 5,5 л кипната вода изсипваме 6 лъжица от билката (супена) заедно с цветовете и я оставяме да се запарва за 5 часа. Прецеждаме и използваме 9 Х 6/9 чаша, 6/7 час преди яденето.

Диетите с елда са истински дар за сърдечно-съдовата система, тъй като коментираната култура поддържа тонуса и еластичността на кръвоносните съдове, балансира функциите на сърдечния мускул и предотвратява сърдечна недостатъчност (). Тук отново трябва да припомним, че чрез елда се поддържат ниски стойности на холестерола. Специално внимание изискват флавоноидите, рутинът, цялата система от антиоксиданти, които съхраняват сърдечното здраве. Не без значение е съдържанието на магнезий, благодарение на който кръвоносните съдове се отпускат и гарантират добро кръвоснабдяване във всички зони на тялото.

Интересно е това, че при диабет се препоръчва мед от цветовете на елда: медът от елда е с високо съдържание предимно на фруктоза и може по-спокойно да се консумира при диабет от втори тип. Счита се също, че колкото по-тъмен е този мед, толкова по-голяма е ползата от него за диабетиците ().

Това са храни, които не се развалят и могат да се използват в най-различни комбинации, за да приготвите бързо и здравословно хранене.

Елдата е царицата на отслабването. Въпреки че често е възприемана като зърнена култура, всъщност елдата не е житно растение, а отделен вид. Вкусна и полезна, за нищо на света не пропускайте да я включите в диетичното [.]

Питателната храна е сред най-важните фактори за здравето и лечението на човека. Тялото много се труди, за да поддържа конкретни киселинно/алкални нива в различните си органи, тъкани и течности. Самият контролиран обхват на pH баланса, открит в различните системи на тялото включва:

Защото повечето храни, които консумира средностатистически човек съдържат голям брой наситени мазнини и набавянето на допълнителни количества е излишно, но в никакъв случай не се отричат.