Начало

Въпроси и отговори за диета Зоната

Дата на публикация: 2018-03-28 00:12

Не изключвайте напълно любими групи храни. По този начин макар и здравословна, промяната често ще е краткотрайна, а и при поддаване на дадено изкушение, ще се чувствате сякаш сте се провалили.

Храни без въглехидрати

А самото редовно повишаване на кръвна захар, от своя страна се свързва със складиране на мазнини и покачване на излишно тегло, бърз спад на енергия и тонус след хранене, риск от болести като диабет и др.

Ползата от лененото масло

Камъни в жлъчката – това е достатъчно сериозен здравословен проблем, който тормози и разболява още вътрешни органи. Наличието им може да създаде критични за живота ситуации, да съсипе черния дроб и панкреаса. Проблемът може да се избегне чрез здравословно хранене, в което на всяка цена трябва да се включи елда. Похапването на елда засища, без да натоварва с мазнини и токсини. Задоволява се протеиновият глад, което позволява да се ограничи приемът на месо и някои млечни продукти. Специалистите съветват при жлъчни проблеми продуктите с елда на всяка цена да се включват в менюто, тъй като съдействат за оздравителните процеси в жлъчката и черния дроб, подобряват пропускливостта на жлъчните канали и неутрализират причините за конгрегиране на жлъчни камъни ().

Сила БГ Медия

Въглехидратите са важни за правилното функциониране на централната нервна система, защото мозъкът е най-големият консуматор на въглехидрати в състояние на покой. Затова недостигът им е възможно да доведе до състояние познато като хипогликемия (ниска кръвна захар), което се характеризира със слабост, сънливост, раздразнителност, дори загуба на съзнание (това е индивидуално и зависи как работи тялото ни и дали и как успява да компенсира недостига на въглехидрати).

Следващата група мазнини, които трябва да се приемат по умерено са Омега-6 есенциални мастни киселини. Въпреки, че са от особена важност за човешкото здраве (понеже са градивните блокове на определен вид Айказаноиди), излишъкът от Омега-6 може да повиши нивата на инсулин.

Вместо това вярвам, че ако нямате опит с диети е най-рационално постепенно да добавяте здравословни храни, изключвайки нездравословните (отново постепенно) от менюто си.

При наличие на наднормени килограми така изчисленото количество мазнини се намаляват. Дори незначителна редукция на мазнините, но прилагана стабилно, ежедневно, носи полза и то по-добра от рязко отслабване. Разбира се, тази препоръка би могла да се изпълни, само ако пациентът прави справки в таблиците със съдържанието на храните.

Както можете да видите в таблицата с хранителните блоковете , д-р Бари Сиърс е извършил всичкото смятане вместо нас, за всеки отделен продукт. Дадените грамажи на всички протеини, въглехидрати и мазнини са за един блок в сурово състояние.

Марина, не знаем какво означава NaN и къде точно виждаш тези букви. По принцип в този сайт няма надписи на латиница, но ще се радваме да доуточниш къде в тази статия има подобно нещо, за да поправим грешката 🙂

. За онагледяване на част от информацията можете да погледнете този линк(накрая малко излиза от темата ,но важно е желанието)