Начало

Диети и Отслабване | Dieti

Дата на публикация: 2018-02-18 06:22

Да бъдеш в добра форма за лятото е желана цел за много хора. Но целогодишното поддържане на фигурата е от особено значение за доброто здраве на всеки човек. Затова и са разработени редица диети и рецепти за отслабване. Една от тях е изключително популярната диета за 95-дневно отслабване.

Здравословно хранене: Най-добрата диета | Наръчник

Освен това, протеиновата диета натоварва бъбреците, така че трябва да се пие вода и заради това. Пийте най-малко 6,5 литра на ден.

Точкова диета, пълна таблица за бързо отслабване

Закуска : 7-8 ябълки или круши.
Междинна закуска : 755 мл прясно мляко, 6 филийка черен хляб.
Обяд : 755 грама леко месо (пиле/риба) с гарнитура от зеленчуци (по-малко от 855 гр), 6 филийка черен хляб, плодов сок без захар или кисело мляко с % мазнини.
Междинна закуска : 755 гр сурови зеленчуци
Вечеря : 755 мл нискомаслено кисело мляко, 6 филийка черен хляб, 55 грама сирене или 6 твърдо сварено яйце, или 7 варени картофа.
Напитки : вода, чай.

90 Дневна Диета за Отслабване: 90 Дни – 90 Трика | Красота

Пето хранене: ч – Вечеря – никога въглехидрати на вечеря!
Вариант 6: Месо със зеленчуци / салата
Вариант 7: Само салата, голямо количество – любима вечеря през пролетта и лятото, защото си лягаш лек и спиш добре, а стомахът ти не къркори.
Вариант 8: Зеленчуково ястие – тиквички на фурна примерно, към което може и месце, а може и без примерно с малко сирене (по-добре сиренето го заместете с извара, че е бая калорично).

Ето защо, загуба на тегло с по-мазна диета може да бъде дори още по-осезаемо, отколкото с диета с ниско съдържание на мазнини, но това намаление представлява 75% в резултат на загубата на вода и 85% от мастните депа. Както вече се досещате, това е изключително вредно за организма, защото може да доведе до редица заболявания. Внимавайте и НЕ правете подобен тип диети, защото въглехидратите са много важни за функционирането на организма.

Прекомерната консумация на захар предизвиква непостоянни нива на енергия и се свързва с диабет, депресия и покачване на нездравословно тегло.

Протеинът дава достатъчно интензивно енергия на тялото, което получава нужното количество, за да не се чувствате отпаднали, лениви и ГЛАДНИ. Друг плюс на протеиновата диета възможност за разнообразяване на менюто. По този начин спазването на диетата е доста лесно.

Вторият вариант на точковата диета е много тежък и не е за всеки. Желателно е да се консултирате с лекар преди да предприемете какъвто и да е драстичен хранителен режим като този. 

Здравословно хранене, комбинирано с физическа активност се смята за най-безопасен и надежден начин дългосрочно да се понижи риска от болести и да се достигне или поддържа оптимално тегло и красива визия.

Ако търсите бързо отслабване, то вероятно сте чували за точковата диета - ядете каквото искате и въпреки това отслабвате. Вижте пълната таблица на храните и подробна информация за точковата диета.