Начало

Божественият лимец: Точните рецепти за хляб, питки, за

Дата на публикация: 2018-02-17 07:10

Магданозът е ценен източник и на желязо. В сто грама от него се съдържат  59,9 мг желязо. Незаменимият магнезий също е част от минералите в състава му 877 мг (за 655 гр).

Ако пропуснете да направите Житния режим през февруари

Ако все още не сте опитали магданозени кюфтета, съветваме да го направите. За тяхната направа се нуждаете от изброените съставки в следните количества:

Време за житна диета

Следва прибавяне на олиото и останалите сухи съставки. Хомогенизираната смес прехвърлете в тавичка, чието дъно е предварително намаслено и набрашнено. Печенето на нашия вкусен кекс с лимец трябва да продължи час. Осъществява се във фурна, настроена на 665 градуса.

Житна диета

Не се допуска алкохол. По изключение веднъж в рамките на 67-дневния модул могат да се пийнат няколко глътки сухо бяло вино, ако има повод за това.

Следва прецеждане. От течността се отпива на глътки в рамките на деня или 8-9 пъти по една чаша. Тази отвара изчиства перфектно жлъчката и нормализира дейността й.

БГ Агро е друг известен производител на лимец. Той предлага ценната култура на цена от лв за пакетче от половин килограм.

Кърмещите майки е добре да приемат по чаша-две чай от билката. Може да комбинират с анасон, който също повишава количеството на произвежданото мляко.

Описаното за бременните важи и за жените в период на лактация – калорийният прием е абсолютно недостатъчен за изхранването на два организма. Режимът носи риск от намаляване на количеството кърма и потенциална възможност да се отбие бебето преждевременно. От друга страна по време на чистенето в тялото на майката се отделят отрови, които навлизат в кърмата и преминават в бебето. Психическите трудности по време на поста също не са за пренебрегване.

Последователи на Червенкова умуват често на тема – с какво да заменя рибата, защото не я понасям. Възможностите са ограничени има дори спорове за това дали да се заложи на пилешкото или на картофите. Проблем имат и вегани и вегетарианци, които се чудят как да си организират формулата 6х7 в отсъствие на животински протеини. Коментарите съдържат предложения за картофи, тофу, зеленчуци, дори има вариант за варен ориз с добавка от един зеленчук (което всъщност е в разрез с принципите на диетата).

Изчистването на физическо ниво, както и духовната работа водят понякога до лечебни кризи – засилване на болежките, симптомите на стари страдания, поява на нови, неразположение. В даден момент на човек му изглежда, че всичко се влошава, вместо да се поправя и да върви към добро. Лечебните кризи са кратки и бързо отминават. Вниманието е насочено към отграничаването от други симптоми, примерно на знаците, че този режим не ви понася и не е подходящ за вас. Преценката и отграничаването са трудни. Може да потърсите мнение в някои от многобройните форуми, посветени на режима, и да говорите с личния си лекар.