Начало

Яжте си закуската | диета Зоната

Дата на публикация: 2018-02-18 12:52

Най-богати на селен са ядките, популярни като бразилски орех. Той се съдържа още в морските дарове и птичето месо. Селен поемаме и чрез продуктите от зърнени култури – там полезният процент е в зависимост от съдържанието на селен в почвите, върху които са отгледани зърната.

Зърнени Храни | Калории в зърнените храни

Друго рандомизирано контролирано изследване сравнява диетата на Аткинс (богата на червено месо) с още 8 режима на хранене: ниско мазнинна вегетарианска диета (без червено месо), високо въглехидатна ниско мазнинна диета (с малко червено месо) и Зоната (с малко червено месо). След период от една година, групата хранила се по диетата на Аткинс е показала по-големи подобрения във всички важни показатели за здравословен риск ( 8 ).

Как боли жлъчка? - Хепавитал

Ако жлъчния камък остава в жлъчката за дълго време, ще има натрупване на жлъчка зад него. Това може да доведе до жълтеница.

Селен – защо боледуваме при дефицита му

Също така трябва да се направи и разлика между краткосрочно и дългосрочно завишените нива на даден маркер за здравословен риск. Постоянно високите нива на пулс, кръвно налягане и кръвна захар например, са показателни за здравословни проблеми. Но не и краткосрочното им покачване вследствие на тренировки и хранене. Същото важи и за ТМАО.

За солта да кажеш че е съвсем отделна тема е просто смешно, тъй като в днешно време няма месо на пазара което да не е натъпкано с минимум 65-75 грама сол
Да, солта е отделна тема, първо защото в истинското месо (не говорим за колбаси, сушени меса и .) допълнително добавена сол няма. А и е смешно дневната доза натрий да е еднаква за всички. Спортистите например имат много по-големи нужди от останалите хора

От ..

И сега, да направим картинката още по-цветна трябва да се отбележи, че не всички протеини са еднакви. Бари Сиърс често споменава, че в Зоната консумацията на на наситени мазнини, като бекон, мазни пържоли и наденици, трябва да се сведе до минимум. Oсновните ви източници трябва да са продукти с ниско съдържание намазнини. Това са пиле, риба, пуешко месо, яйчни белтъци, нискомаслено сирене или извара, тофу, соеви имитации на месни продукти, и изолирани протеин на прах.

Учени: Парфюми, дезодоранти, почистващи препарати причиняват мигрена, астма, рак Днешният човек живее сред постоянен облак от прекрасни ухания. Помислете: сутрин се измъкваш от чаршафите, изпрани с ароматен прах за пране, сваляш пижамата, лъхаща на омекотител, влизаш в банята, лъсната с благовонен препарат, къпеш се с миризлив сапун и шампоан,

Българският нападател Георги Христов започна сезона в САЩ така, както завърши миналия - с гол. 88-годишният пловдивчанин се разписа за победата на неговия “Тампа Бей Роудис” с 8:6 като гост на “Северна Каролина” в среща от I кръг на USL (II ниво на футбола в Щатите). Христов първо асистира на бразилеца Лео Фернандеш,

Селенът може също да предпазва сърцето – той намалява риска от образуване на тромби, като по този начин се редуцира и вероятността от инфаркт и инсулт. Освен това той оптимизира съотношението между добър и лош холестерол, което е изключително важно за сърдечното здраве. Допълнителният прием на селен чрез мултивитамини е полезен за всеки човек, но особено за онези, които вече са преживели инфаркт, активни пушачи са или са в напреднала възраст.