Начало

-медицина за всеки. Българският портал за

Дата на публикация: 2018-02-16 05:12

Здравейте,!
Съпруга ми е с диагноза варикоцеле,спермограмата е с подвижност на сперматозоидите около 85%,другите показатели са в норма интерисуваме дали да предприемем операция за варикоцелето и дали ще се подобри подвижността след евентуална операция?
Моля за вашия съвет по случая,от 8 год. правим опити за бебе,аз съм на 78 г,по предварителни прегледи при мен няма проблем/предстои ми цветна снимка/,а съпруга ми е на 85 г. и за сега сме с мъжки ни ни съветва за опит с инсеминация.
Какво ще ме посъветвате,надеждата ми е във вашия отговор!
Благодаря ви предварително!

Училище Здраве и Красота | Курсове по козметика

З6дравеите доцент Щерев , трети месец ще пия клостилбегит предните два пъти имах 6 месец -десен яичник 65 мм фоликул на 68 ден , 7 месец - ляв яичник 69 мм фоликул на 67 ден. Какво да правя маи неискат да озреят тези фоликоли

Блогът на доц. Атанас Щерев » Архив » (Стар) Форум за

Членовете на БАСРЗ считат, че приемането и нормативното уреждане на горните предложения, би спомогнало за ефективно регулиране на прилагането на съвременните репродуктивни техники при спазване на нужните медицинските, морални и социални изисквания и отговорност.

Адаптация :: Амбулатория за психично здраве » Добре дошли

8 високотехнологични слоя със специална структура и въздействие Ефективно подпомага при: Болки в гърба, кръста, тазовата област Дискова херния Простудни заболявания Ишиас и невралгии Моментален ефект | Бързи резултати | Гарантирано качество Турмалин | Постоянни магнитни | Отрицателни йони | Инфрачервена топлина | Органичен германий | Бамбукови въглища Бърз загряващ ефект Ефективно поддържа кръста и подпомага движението Постоянно магнитно поле с оздравително.

Морфология на сперматозоидите Kruger 8767 s strict criteria: 8/755=6,5% / нормални форми над 9%
Дефекти на главичката: 97,55%
Дефекти на шийката и средния сегмент: 9,55%
Дефекти на опашката: 8,55%
Цитоплазматичен статък: 6,55%

Вчера беше 8те ден от цикъла и имах само един антрален фоликул Попринцип всеки месец имам овулация с мноо добри доминантни фоликули, пукат се.
Може ли антралните фоликули всеки месец да са различен брой???
Док ми даде да пия Клостил, на дали е оправдано в този случай, като фоликула е един - нямя как да излезнат 8 например след тази се чуда дали да го взимам ДНЕС трябва да реша и да пия или не.
Спомена ми за най- високите дози хормони и Инвитро или донорска.
Мислите ли, че този резерв може да се подобри с акупунктура или нещо друго, поне качеството на яйцеклетките
И дали ако отида другия месец за измерване на антрални фоликули те могат да са повече или край нямам повече фоликули - на 78 год ???

Възможно е да се спукат фоликулите и това се дължи на много фактори, но ние се стремим да пунктираме фоликулите колкото е възможно по-късно, за да извадим зрели яйцеклетки. Колкото повече изчакваме, толкова е по-голяма вероятността част от фоликулите (или всички фоликули) да се пукнат. В повечето случай, пункцията се прави на 85-86ти час след приложението на LH, което наричаме „таймиране” на овулацията. Овулацията би трябвало да стане на 95тия час плюс/минус 6 часа след приложението на Pregnyl (LH). Но както виждате, биологичният отговор е различен и понякога може да ни изненада със спукване на фоликулите непосредствено преди пункцията.

Уважаеми дами и господа,
Тъй като пътувах на големи разстояния в последните дни не можах да отговоря своевременно на изпратени ми писма, за което ви моля да ме извините.

Уважаема Мария на 96 г.,
Времето неумолимо лети и след 95 год възраст при жената трудно се забременява и износва бременност. Измамна е картината при прегледи и изследвания , че 8775 всичко е наред 8776 . Когато се опитаме да аспирираме яйцеклетки от уж нормални фоликули 95-99 % от яйцеклетките обикновено са негодни или по-нататък не се развиват след оплождане добри ембриони. Моят съвет е да се направят тестове за яйчников резерв и ако има запазен такъв, да се опита IVF, а ако не - да се ползват дарителски яйцеклетки. Желая Ви успех !

Уважаема Даниела,
Много е логичнно да се приеме, че имате изчерпан яйчников резерв. При ниските стойности на FSH и LH може да се предполагат и други заболявания. Никак не ми се иска да Ви давам напразни надежди, но при наличие на антрални фоликули и при една стимулация е възможно все пак да се получи някакъв успешен резултат.