Начало

Ленено семе - полза и вреда, за отслабване, запек и рак

Дата на публикация: 2018-02-17 06:15

За много хора ким (Carum carvi) и кимион е едно и също. Но това не е така. Кимионът е не само по-светъл от кима. Но и се отличава и с по-остър вкус от него. Връзката между двете подправки се изразява в принадлежността им към едно и също семейство.

Всичко за куркума - лечение, отслабване и още 100 неща

Лекарите и диетолозите могат да Ви предложат хранителен режим , който често е труден за спазване, а и невинаги е ефективен. Освен това, Вие ще загубите време и ще похарчите много средства за консултации.

Най-популярните билки за прочистване и отслабване

Джинджифилът в добавка към казаното е и отлично средство за преодоляване на инфекции в носната кухина и гърлото, както и на спазми в дихателната система. Това улеснява притока на кислород към засегнатите зони и подпомага процесите на оздравяване.

Heparixin – ЗА ЧЕРНИЯ ДРОБ И ЖЛЪЧКАТА

Лененото семе е полезно и за хемороиди. По-добре е да ползвате смляно сурово ленено семе, отколкото само масло. Така ще усвоите полезните фибри в него, които отсъстват в продаваното ленено масло.

Хвощът е чудесен при невроза на сърцето – едно странно страдание, при което няма физиологични увреждания на най-основния орган в тялото, обаче оплакванията са налице и се изживяват истински от болния. За това страдание е ценна следната сборна рецепта:

По-голямото количество отделяна жлъчна течност е предпоставка за подобряване храносмилането и намалява на неприятните и създаващите дискомфорт симптоми като коремно подуване и газове.

За приготвянето на лятната напитка с джинджифил за отслабване са необходими по половин чаена лъжичка млян корен и канела, една супена лъжица мед, резенче лимон и две супени лъжици вода. Първо във водата се разтваря медът, сетне се добавят останалите съставки. Сместа се залива с водна чаша кефир/айран. По желание може да се добави мъничко млян чер пипер.

Медикаментозното поддържане на хипертониците е за цял живот. Появи ли се нужда от лекарства, те повече не се спират. Болните стават зависими от таблетките, а заедно с това им се налага напълно да променят начина си на съществуване, като се започне от храненето. Иначе хапчетата не дават задълго резултат.

За положителни резултати се препоръчва поне осем месеца да се поглъща от половин до една капсула от добавката. Препоръчват се добавки с маслен извлек, тъй като в полезните вещества в масления извлек са в пъти повече и по-бързо блокират растежа на ензима глутамат-5, който е отговорен за окисляването на ДНК клетките и от там за левкемията.

Природата е дала и още средства в помощ на човека, който страда от нерегулирано и променящо стойностите си налягане в кръвоносните съдове. Някои плодове, зеленчуци и подправки също могат да бъдат впрегнати в действие. Ще разгледаме само по-ефективните от тях.