Начало

Синузит: най-подробно за болката и как да я премахнем

Дата на публикация: 2018-02-18 23:04

Най-лековит е коренът, използван в свеж вид. Тук изниква въпроса за неговото съхранение. Методите за това са два. Единият от тях е да заровите корена в пясък. Този метод позволява съхранение за период от два-три месеца. През този период заровените корени не губят полезните си качества.

Бабини рецепти за хрема. В търсене на най-хубавия лек

От този еликсир е задължително да приемате ежедневно в горепосочената доза за срок от три седмици. Починете седем дни и при необходимост може да повторите курса. ()

Криотерапия - какво е това? - Здравница

Прополисът е също лек за синузит. Народната медицина предлага рецепта с парче прополис и 8 супени лъжици зехтин да се варят на водна баня. Използва се като капки за нос.

Синузит – домашно лечение с народни рецепти, билки и лекарства

При запушването на естествения оток на намиращата се в синусите слуз, от наличието на полипи, кисти и изкривявания на носната кухина, се стига до увеличаване на слузта, което води до създаване на добра среда за развитието на микроби и постепенно се стига до хрема и натрупване на гной. Като се натрупва гнойта в синусите, за една седмица или повече, тя се инфектира с бактерии и се получава остър пристъп на болестта.

Освен от мазнините по корема този лек ще Ви избави и от всички шлаки и токсини, отложени в тялото Ви. Хрянът в комбинация с мед и лимон е перфектния чистач на всички вредни вещества в организма.

Светкавичната промяна в налягането между външната среда и вътрешната кухина на ухото причинява увреждане на кохлеарния апарат. По този начин средното ухо по-малко се поврежда, тъй като присъствието на Евстахиевата тръба я предпазва от баротравма.

С помощта на клеева тинктура също ще постигнете желаното изцеление. Пригответе си капки, смесвайки от пет до десет капки от продукта с десет милилитра вода. Поставяйте в ноздрите като стандартни капки за нос по два (до три) пъти дневно.

Трябва да сте предпазливи и от гледна точка на онкологията, ако подозираър неврома – трябва да минете на необходимия преглед при лекаря.

В много случаи този симптом показва кои са болестите причинители, но за 65-66% от страдащите, причините за състоянието шум в ушите и главата, са мозъчно-съдови проблеми, случващи се например, когато младите хора получат нервни претоварвания или/и свързани с възрастта промени, след нараняване или високо кръвно или вътречерепно налягане. Често самата причина може да се превърне и синдром на гръбначната артерия, развиващ се при остеохондроза на шийните прешлени.

Синузитът се лекува комплексно. Прилага се терапия като лекарят проверява докъде семе развила болестта, какви бактерии са предизвикали инфекцията и назначава лечение. Синусите трябва да се изчистят от секретите и гнойта, прилагат се, ако е необходимо противогъбични медикаменти, антибиотици, пункции и хирургична операция. В по-ранен етап на болестта е от полза и народната медицина.