Начало

Несъвместимост на храните - Рецепти от Аюрведа

Дата на публикация: 2018-02-16 18:11

Добра алтернатива за вегетарианците са храните като киноа и амарант. Зърноподобната киноа е с много високо съдържание на протеин 69% от масата, желязо , магнезий и фибри. Амарантът пък, известен още като Кралското зърно, съдържа белтъци от типа албумини и глобулини, които се разтварят и усвояват по-добре от съдържащия се в пшеницата проламин.

Магнезий-Magnesium: Храни които съдържат магнезий

Можете да си направите един тест, като изядете купичка инстантни ядки, комбинирана с протеин, и след това забележете след колко време ще огладнеете и как ще се чувствате. Следващия път изяжте купичка с натурални, непреработени овесени ядки, комбинирани със същото количество протеин, и ще забележите разликата- ще се чувствате по сити, и няма да огладнете по-рано.

ХРАНИ БОГАТИ НА ЙОД

За всеки отговорът на този въпрос е различен, но за най-общи рамки за здравословно хранене се смята консумацията на храни от различни групи, които да ни карат да се чувстваме добре, да имаме повече енергия, по-добро настроение и да поддържаме или подобряваме здравето си.

Здравословно хранене: Най-добрата диета | Наръчник

Здравословно хранене, комбинирано с физическа активност се смята за най-безопасен и надежден начин дългосрочно да се понижи риска от болести и да се достигне или поддържа оптимално тегло и красива визия.

Твърдо тофу –суроватката се отделя от традиционния тип тофу и от пресечената твърда маса се оформят блокове. Този тип се използва в китайската кухня.

Скумрия Ако трябва да говорим за качествени протеини в Зоната, скумрията е точно такава, защото е препълнена с дълговерижни омега-8 мастни киселини ( 665г скумрия съдържа 7,6 г омега-8). Това е невероятно количество, като се има предвид научните изследвания от Националния институт по сърдечни и белодробни заболявания, които са установили, че само 6 грам от дълговерижни омега-8 мастни киселини могат да намалят риска от сърдечно-съдови заболявания при мъжете с около 95%. (Въпреки, че изследването е било направено само при мъже, д-р Бари Сиърс смята, че тези здравословни ползи не подминават и женския пол).

Изводът е, че всъщност това не е най-важният и най-необходим фактор върху който да се полагат големи усилия и енергия, когато може да се концентрираме в много по-важни неща.

До преди няколко години се смяташе, че след 68 или 75 часа е вредно да се консумира храна или, че преди сън тази консумация ще се отрази незабавно на теглото ни.

Със забързаното ежедневие и дългите работни дни е много по-лесно да посегнем към бързи и лесни избори, дори да осъзнаваме, че те не са най-доброто за нас.

Подобни:
ЙОД СЕЛЕНУМ 55 ml
ЙОДИС КОНЦЕНТРАТ – 755 ml
ХИПОТИРЕОИДИЗЪМ ЛЕЧЕНИЕ ИЗБЕРИ САМ
ЩИТОВИДНА ЖЛЕЗА И ЙОДИС КОНЦЕНТРАТ
ЙОДИС КОНЦЕНТРАТ И ЙОД СЕЛЕНУМ СРАВНЕНИЕ
ЗАЧЕВАНЕ И БРЕМЕННОСТ – ИМА ПРЯКА ВРЪЗКА С ЙОД
ЙОДИС КОНЦЕНТРАТ – ЕДНО БЕБЕ ПО КОЛКО ТРЯБВА ДА ПИЕ?
ХИПОТИРЕОИДИЗЪМ Лек с Йодис Концентрат
БОЛЕСТТА НА ХАШИМОТО ЛЕЧЕНИЕ С ЙОДИС И СЕЛЕН
ГУША ЛЕЧЕНИЕ С ЙОДИС КОНЦЕНТРАТ