Начало

Овесени ядки - Състав и ползи за здравето | Здравословно

Дата на публикация: 2018-04-06 00:12

Когато искате да го ползвате за отслабване, може да го смилате и поръсвате върху тестени храни или други ястия като салатите например. Един добър вариант е да го ползвате с кисело мляко или като отвара. С киселото мляко можете да го консумирате по една чаена лъжичка смляно семе в 655 г от него. В такава доза се приема първата седмица и през следващите се увеличава семето на 7 и през третата седмица на 8 чаени лъжици.

14 дни, които променят живота ви

В лененото семе се съдържат лигнани, които действат и като фитоестрогени. От това следва, че ако употребяваме много ленено семе, резултатът ще е насищане с естрогени. На фитоестрогени са богати соята, нахута и граха, а от семената – слънчогледовите, анасоновите и сусамовите семена. Ако ние употребяваме в по-големи количества ленено семе и изброените храни, ще имаме съответно и повече естроген в организма си. За дамите, на които им е необходим е добро дошло, но да внимават мъжете и тези от дамите, на които им идва излишен.

Витамини за коса: ето кои са най-добрите!

Амла е екзотичен плод с изключително високо съдържание на витамин С (). Прах от амла се добавя в редица продукти – както за вътрешен прием, така и за външно приложение, например маска за коса. Комбинацията от спирулина и амла е добра възможност за стабилна подкрепа на имунната система. Тази комбинация е налична например в капсулите “Спирулина плюс”, предназначени за хора в стрес, болни от диабет и рак, с артрит и атеросклероза, с катаракта, изтощени след тежко боледуване или натоварвания от физическо и психическо естество ().

Витамини за коса: Кога и как да ги използваме за бърз

Може да оставите отзив за протеина при желание тук: https:///magazin/nitrotech-muscletech-whey-gold/
Ще бъде високо оценено :)

Този резултат е доказан за хлябове, кифли и бисквити. Дори когато ленените семена се смилат преди слагането му в хляб и макаронени изделия, тези начини на приготвяне включващи смилане преди топлинна обработка, те само изглеждат с по-ниски нива на АЛА с около 9-8%. Интересното е, че хлябът обогатен с ленено семе има по-голям капацитет и антиоксидантност и много по-нисък гликемичен индекс стойност (около 56) от същия хляб без него в допълнение. Тези резултати от изследванията са добра новина за всеки, желаещ да включи лененото семе в печени ястия, в двете форми цели или смлени.

За да си я приготвите са необходими 7 лимона, 655 мл масло от ленено семе, половин килограм мед и 6 голяма скилидка чесън. Сложете на резенчета лимоните в блендер, добавете останалите съставки и ги блендирайте. Съхранявайте еликсира на студено и сухо място. Консумирайте 8 пъти през деня по една супена лъжица 85 мин. преди ядене.

Друг вариант за стимулиране на растежа включва две лъжици мляко (може и заквасена сметана), лъжица горчица, жълтък и малко лимонов сок. С маската останете 65-75 минутки.

Консумацията на този вид въглехидрат се свързва с покачване на кръвната захар, а това води до натрупване на излишни мазнини по тялото.

ОКАЗВА СЕ ЧЕ,ТОЛКОВА СЛОЖЕН ВЪПРОС МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРЕДСТАВЕН ЛЕСНО И ДОСТЪПНО -КОЕТО ЗНАЧИ ЧЕ, УМНИТЕ ХОРА ОБЯСНЯВАТ ПРОСТО И РАЗБИРАЕМО ЗА НА АВТОРА, ПО ЯСНО И СМИСЛЕНО НЕ СЪМ ЧЕЛ.

Тази лековита подправка също така помага и за възстановяване на кожа, увредена от други фактори. Тя действа изключително добре при кожни проблеми като псориазис и други подобни възпалителни състояния на кожната повърхност.