Начало

Онлайн аптека Оптима - Хранителни добавки, козметика

Дата на публикация: 2018-04-11 08:12

Следва прибавяне към тиквата на предварително измития ориз и заливане с млечната смес. Необходимо е допичане в рамките на 95 минути, след което десертът е готов).

30+ изпитани рецепти с магданоз: При гастрит, язва, акне

Джинджифилът е компонент от основната рецепта за напитката с кленов сироп, върху която е изградена известната диета за отслабване и прочистване на организма (maple-). Тя е съставката, която тонизира, оптимизира метаболизма и циркулацията на телесните течности. Използва се като алтернатива на лютивия червен пипер.

Ревматоиден артрит - белези и симптоми

Магданозът се съчетава перфектно дори със задушените гъби. За тази рецепта е необходимо да разполагате със следните продукти:

Въпроси и отговори за диета Зоната

Специалисти препоръчват прием на малки дози спирулина като средство за прочистване на чревния тракт от шлаки. Това намалява токсичния ефект от забавения метаболизъм и лошата перисталтика и има профилактична стойност за системата. Подобрява се кондицията на чревната лигавица и чревната микрофлора. Неутрализират се възпалителните процеси – особено тези в дебелото черво, което е важна част от превенцията на рака на дебелото черво (). Ключова роля в описаното въздействие на спирулина върху здравето на дебелото черво играе хлорофилът.

Предпочита богати глинести почви. Добре е почвата, върху която ще се отглежда, да бъде наторена. В началния етап от развитието си иска много вода. Най-подходящо за нея е капковото поливане.

При витилиго и пигменти петна се прилага комплексно лечение с билките жълт кантарион и магданоз. Вътрешно се приема отвара от жълт кантарион. Външно петната се третират със същата отвара, смесена със сок от целина и магданоз.

При разширени вени е ефективен лек от равни количества мед и брашно от магданозено семе (по 555 грама). Семенцата се смилат предварително в кафемелачка. Двата компонента се разбъркват добре. От получената маса се приема по лъжичка 85 минути преди закуска.

Магданоз в боба се добавя след смесването на ястието със запръжката. Тогава се слагат и останалите подправки. След смяната на последната вода (втора или трета) може към ястието да добавите дръжките от магданоза и половината от девисила.

Ако все още не сте наясно с това – какво е спирулина, ето малко информация. Спирулина е микроскопично синьо-зелено водорасло. Вирее в езера със слабо солени алкални води. Счита се за една от храните на бъдещето заради високата си хранителна стойност: богато е на протеини, минерали, каротеноиди и витамини.

Спирулина и безсъние – има ли връзка? Връзката става ясна при споменаването на факта, че сред множеството биоактивни компоненти водораслите съдържат и растителен мелатонин. Както знаем, от него зависи управлението на процесите заспиване-събуждане и самото качество на съня ().